Du behöver

  • 300 g oxfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Rotselleripuré:

300 g rotselleri skalad
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk smör
salt och peppar

Rödlöksmarmelad:

1 st rödlök
1 msk smör eller margarin
1 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Rotselleripuré: Skär sellerin i små bitar och koka den mjuk i mjölken. Häll av mjölken och mixa den slät med grädden. Rör i smör och smaka av med salt och peppar.

2
Rödlöksmarmelad: Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Tillsätt honung och vinäger och låt småputtra ett par minuter. Krydda med salt och peppar.

3
Skär köttet i 6 lika stora bitar och krydda med salt och peppar. Stek köttet ett par minuter per sida. Servera med purén och marmeladen. Garnera med persilja.