Du behöver

  • 1 kg blåmusslor
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin

Gratinering:

salt grovt
2 dl tomater grovkrossade
1 tsk persillade
1 krm svartpeppar
3 dl parmesanost nyriven

Ugn: 250°, grill

Gör så här

1
Skölj och kontrollera att musslorna är hela och sluter skalsköldarna när du knackar dem mot diskbänken.

2
Skala och hacka löken och fräs den i en stor gryta med olja. Tillsätt musslor, vatten och vin och koka kraftigt under lock i ca 5 minuter, tills musslorna öppnat sig. Ta upp musslorna och låt dem svalna.

3
Dela musslorna och lägg skalhalvorna med musslor på en bädd av grovt salt i en ugnslåda.

4
Blanda tomater, persillade, peppar och 2 dl parmesanost. Lägg en klick tomatröra på varje mussla. Strö över resten av osten och gratinera högt upp i ugnen under grillelementet i ca 2 minuter. Lägg upp på serveringsfat.


Kommentar:
Köp frysta blåmusslor i förpackningar à 450 gom du har svårt att hitta färska musslor. Följ receptet från punkt 2.