Du behöver
- 1 kg blåmusslor
- 1 st schalottenlök
- 1 msk olivolja
- 1 dl vatten
- 1 dl vitt vin
Gratinering:
salt grovt
2 dl tomater grovkrossade
1 tsk persillade
1 krm svartpeppar
3 dl parmesanost nyriven
Ugn: 250°, grill
Gör så här
1
Skölj och kontrollera att musslorna är hela och sluter skalsköldarna när du knackar dem mot diskbänken.
2
Skala och hacka löken och fräs den i en stor gryta med olja. Tillsätt musslor, vatten och vin och koka kraftigt under lock i ca 5 minuter, tills musslorna öppnat sig. Ta upp musslorna och låt dem svalna.
3
Dela musslorna och lägg skalhalvorna med musslor på en bädd av grovt salt i en ugnslåda.
4
Blanda tomater, persillade, peppar och 2 dl parmesanost. Lägg en klick tomatröra på varje mussla. Strö över resten av osten och gratinera högt upp i ugnen under grillelementet i ca 2 minuter. Lägg upp på serveringsfat.
Köp frysta blåmusslor i förpackningar à 450 gom du har svårt att hitta färska musslor. Följ receptet från punkt 2.