Du behöver

  • 8 skiva formbröd vitt
  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 dl hackad dill
  • salt och peppar
  • 1.5 dl majonnäs se recept

Majonnäs:

1 st ägg
2 tsk senap
2 tsk vitvinsvinäger
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar mald
1.5 dl solrosolja eller majsolja

Garnera med:

100 g sikrom eller löjrom
dill

Gör så här

1
Majonnäs: Lägg ägg, senap, vinäger, salt, peppar och olja i en hög bägare. Mixa med stavmixer en slät majonnäs genom att hela tiden hålla mixerdelen under ytan på oljan. Dra mixern sakta uppåt efter hand det bildas majonnäs.

2
Rosta brödskivorna. Stansa ut 3 rundlar ur varje skiva, som är ca 3 cm i diameter. Skala och grovhacka räkorna. Blanda räkor, majonnäs och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick på varje brödrundel och garnera med en klick sik- eller löjrom och en dillvippa.


Kommentar:
Om sik- eller löjrommen är lös i konsistensen – lägg den i en finmaskig sil och låt den rinna av i 30 minuter.