Du behöver
- 8 skiva formbröd vitt
- 500 g räkor med skal
- 0.5 dl hackad dill
- salt och peppar
- 1.5 dl majonnäs se recept
Majonnäs:
1 st ägg
2 tsk senap
2 tsk vitvinsvinäger
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar mald
1.5 dl solrosolja eller majsolja
Garnera med:
100 g sikrom eller löjrom
dill
Gör så här
1
Majonnäs: Lägg ägg, senap, vinäger, salt, peppar och olja i en hög bägare. Mixa med stavmixer en slät majonnäs genom att hela tiden hålla mixerdelen under ytan på oljan. Dra mixern sakta uppåt efter hand det bildas majonnäs.
2
Rosta brödskivorna. Stansa ut 3 rundlar ur varje skiva, som är ca 3 cm i diameter. Skala och grovhacka räkorna. Blanda räkor, majonnäs och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick på varje brödrundel och garnera med en klick sik- eller löjrom och en dillvippa.
Om sik- eller löjrommen är lös i konsistensen – lägg den i en finmaskig sil och låt den rinna av i 30 minuter.