Du behöver

  • 8 st päron Conference
  • 1 st citronskiva
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 st citron pressad saft
  • 0.5 dl päronkonjak
  • 10 st chokladcookies
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 250 g mascarponeost
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnera med:

2 st chokladcookies
citronmeliss

Gör så här

1
Skala, dela och kärna ur päronen. Lägg dem i kallt vatten tillsammans med en citronskiva. Koka upp vatten socker, citronsaft och päronkonjak i en gryta. Lägg ner päronen och sjud dem mjuka i 5–10 minuter. Känn ef-ter med en sticka att de är mjuka. Kyl grytan över kallt vattenbad.

2
Ta upp päronen och skär dem i dem i bitar. Lägg päronbitarna i botten på dessertglasen. Skeda över 1 msk av lagen i varje glas.

3
Bryt sönder chokladkakorna och smula över päronen. Vispa grädden och rör ner mascarpone och vaniljsocker. Spritsa i glaset och garnera med smulad chokladkaka och citronmeliss.