Du behöver
- 8 st päron Conference
- 1 st citronskiva
- 1.5 dl vatten
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 st citron pressad saft
- 0.5 dl päronkonjak
- 10 st chokladcookies
- 2.5 dl vispgrädde
- 250 g mascarponeost
- 2 tsk vaniljsocker
Garnera med:
2 st chokladcookies
citronmeliss
Gör så här
1
Skala, dela och kärna ur päronen. Lägg dem i kallt vatten tillsammans med en citronskiva. Koka upp vatten socker, citronsaft och päronkonjak i en gryta. Lägg ner päronen och sjud dem mjuka i 5–10 minuter. Känn ef-ter med en sticka att de är mjuka. Kyl grytan över kallt vattenbad.
2
Ta upp päronen och skär dem i dem i bitar. Lägg päronbitarna i botten på dessertglasen. Skeda över 1 msk av lagen i varje glas.
3
Bryt sönder chokladkakorna och smula över päronen. Vispa grädden och rör ner mascarpone och vaniljsocker. Spritsa i glaset och garnera med smulad chokladkaka och citronmeliss.