Du behöver

  • 5 st morötter
  • 1 st lök liten gul
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk ingefära riven
  • 0.5 st pressad apelsinsaft
  • salt och peppar
  • 1 tsk honung

Hummus:

1 st kikärtor förpackning kokta
1 st ägg kokt
2 msk yoghurt
salt svartpeppar, chili explosion
0.5 st salladslök
0.5 st selleri spara bladen till garnering

Servera med:

bröd

Garnering:

persilja och blekselleriblad

Gör så här

1
Skala och skiva morötter och lök och fräs i en gryta med matfett i ca 2 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka tills morötterna är mjuka, ca 15 minuter. Mixa soppan slät.

2
Smaka av med ingefära, pressad apelsin, salt, och peppar. Runda av smaken med honung. Garnera s med hackad persilja.

3
Hummus: Spola av kikärtorna och låt dem rinna av i en sil. Mixa dem med salladslök, blekselleri, ägg och yoghurt. Smaka av med salt, svartpeppar och chili explosion. Servera som pålägg på bröd. Garnera med blekselleriblad.