Du behöver
- 1 st lök liten gul
- 1 st potatis liten
- 2 tsk matfett
- 200 g bladspenat fryst tinad
- 4 dl grönsaksbuljong
- salt peppar, körvel
Garnera med:
0.5 st röd paprika
Ostkaka:
1 st ägg
2 tsk strösocker
1 msk vetemjöl
0.5 dl mjölk
250 g keso
2 msk hasselnötter
Servera med:
björnbär
Ugn: 175°
Gör så här
1
Ostkaka: Vispa samman ägg och socker. Tillsätt mjöl, mjölk, keso och rostade och hackade hasselnötter. Häll smeten i 2 smorda ugnsfasta for-mar och grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Servera ostkakan ljummen med björnbär.
2
Spenatsoppa: Skala och hacka löken. Skala och riv potatisen fint. Fräs löken i en gryta med matfett. Tillsätt spenat och potatis och rör om. Späd med buljongen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Mixa sönder spenaten. Smaka av med salt, peppar och körvel. Garnera med röd tärnad paprika.