Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • 1 st potatis liten
  • 2 tsk matfett
  • 200 g bladspenat fryst tinad
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • salt peppar, körvel

Garnera med:

0.5 st röd paprika

Ostkaka:

1 st ägg
2 tsk strösocker
1 msk vetemjöl
0.5 dl mjölk
250 g keso
2 msk hasselnötter

Servera med:

björnbär

Ugn: 175°

Gör så här

1
Ostkaka: Vispa samman ägg och socker. Tillsätt mjöl, mjölk, keso och rostade och hackade hasselnötter. Häll smeten i 2 smorda ugnsfasta for-mar och grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Servera ostkakan ljummen med björnbär.

2
Spenatsoppa: Skala och hacka löken. Skala och riv potatisen fint. Fräs löken i en gryta med matfett. Tillsätt spenat och potatis och rör om. Späd med buljongen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Mixa sönder spenaten. Smaka av med salt, peppar och körvel. Garnera med röd tärnad paprika.