Du behöver
- 125 g ricottaost
- 1 msk parmesanost riven
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk basilika hackad
- 1 st ägg delat i gula och vita
- salt och peppar
- smör eller margarin till stekning
Pepparrotskräm:
1 dl crème fraîche
1 msk riven pepparrot
Servera med:
100 g lax eller 1 avokado och 6 körsbärstomater
Garnera med:
dill
Gör så här
1
Ricottaplättar: Blanda ricottaost, parmesanost, mjöl, basilika och äggula. Krydda med salt och peppar. Vispa äggvitan till skum och rör ner i smeten. Smält smöret i en stekpanna och klicka i smeten, ca 1 msk per plätt. Stek plättarna gyllenbruna.
2
Pepparrotskräm: Rör ihop crème fraiche och pepparrot.
3
Servera plättarna med en klick pepparrotskräm och laxros eller tärnad avokado och klyftade tomater. Garnera med dill.
Stek plättarna i förväg och värm på 200° i ca 5 minuter när de ska serveras.