Du behöver

  • 125 g ricottaost
  • 1 msk parmesanost riven
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk basilika hackad
  • 1 st ägg delat i gula och vita
  • salt och peppar
  • smör eller margarin till stekning

Pepparrotskräm:

1 dl crème fraîche
1 msk riven pepparrot

Servera med:

100 g lax eller 1 avokado och 6 körsbärstomater

Garnera med:

dill

Gör så här

1
Ricottaplättar: Blanda ricottaost, parmesanost, mjöl, basilika och äggula. Krydda med salt och peppar. Vispa äggvitan till skum och rör ner i smeten. Smält smöret i en stekpanna och klicka i smeten, ca 1 msk per plätt. Stek plättarna gyllenbruna.

2
Pepparrotskräm: Rör ihop crème fraiche och pepparrot.

3
Servera plättarna med en klick pepparrotskräm och laxros eller tärnad avokado och klyftade tomater. Garnera med dill.


Kommentar:
Stek plättarna i förväg och värm på 200° i ca 5 minuter när de ska serveras.