Du behöver

  • 4 st morötter
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st squash grön
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 400 g kikärter kokta
  • 2 dl fetaost tärningar, marinerade

Sås:

1 st tomater 400 g
2 msk tomatpuré
3 msk redning maizena
örtsalt peppar
2 dl parmesanost riven

Garnera med:

9 st svarta oliver

Servera med:

bröd

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka upp lättsaltat vatten i en stor gryta. Skala och skär morötterna i grova skivor. Ansa och dela blomkålen i buketter. Dela squashen på längden, kärna ur och skär den i centimetertjocka skivor. Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj kikärterna och låt dem rinna av i en sil.

2
Förväll grönsakerna, ca 3 minuter i det vattnet. Häll av vattnet och låt grönsakerna rinna av i ett durkslag. Lägg över i en stor ugnsfast form. Blanda ner kikärtor och fetaosttärningar.

3
Sås: Koka upp krossade tomater, tomatpuré med ljus redning i en kastrull. Smaka av med örtsalt och peppar och bred såsen över grönsakerna.

4
Strö över osten och gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Garnera med svarta oliver och servera med bröd.