Du behöver

  • 1.5 dl linser röda
  • 3 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st morot
  • 1 msk timjan eller oregano
  • 2 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 msk matfett flytande
  • vetemjöl ev

Tomatröra:

10 st små tomater gärna romanticatomater
1 st schalottenlök
1 tsk olivolja
1 tsk honung
1 tsk pressad citronsaft
basilika

Servera med:

kokt ris

Gör så här

1
Koka linserna i en kastrull med grönsaksbuljong i 10–12 minuter. Mosa sönder linserna med en gaffel.

2
Skala lök, vitlök och morot och hacka fint eller kör i en mixer. Fräs “hacket” i en stekpanna med olja. Blanda “hacket” med linser och smulat bröd i en skål och arbeta ihop till en smet. Smaka av med salt och peppar.

3
Forma smeten till 6 biffar och vänd dem ev i mjöl. Stek biffarna i en stekpanna med olja, ca 2 minuter per sida tills de får fin färg.

4
Tomatröra: Klyfta tomaterna. Skala och hacka löken grovt. Fräs tomater och lök i en kastrull med olja. Smaka av med honung, citronsaft, salt och peppar. Servera tomatröran varm till linsbiffarna tillsammans med kokt ris.