Du behöver

  • 1.5 dl ris
  • 4 st bifftomat
  • 0.5 st pepparfrukt röd
  • 1 st rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl basilikablad hackade
  • salt och peppar
  • 100 g mozzarella

Servera med:

gröna bönor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär av toppen på tomaterna och gröp försiktigt ur kärnorna.

2
Dela pepparfrukten och skär bort kärnorna. Hacka den fint. Skala och hacka löken. Fräs lök och pepparfrukt i en stekpanna med olja.

3
Blanda ris, pepparfrukt, lök och basilika. Krydda med salt och peppar.

4
Riv mozzarellan i bitar och blanda den med riset. Fyll tomaterna med riset och lägg på tomatlocket. Gratinera i 15 minuter. Servera med gröna bönor.