Du behöver
- 1.5 dl ris
- 4 st bifftomat
- 0.5 st pepparfrukt röd
- 1 st rödlök
- 2 msk olivolja
- 1 dl basilikablad hackade
- salt och peppar
- 100 g mozzarella
Servera med:
gröna bönor
Ugn: 225°
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär av toppen på tomaterna och gröp försiktigt ur kärnorna.
2
Dela pepparfrukten och skär bort kärnorna. Hacka den fint. Skala och hacka löken. Fräs lök och pepparfrukt i en stekpanna med olja.
3
Blanda ris, pepparfrukt, lök och basilika. Krydda med salt och peppar.
4
Riv mozzarellan i bitar och blanda den med riset. Fyll tomaterna med riset och lägg på tomatlocket. Gratinera i 15 minuter. Servera med gröna bönor.