Du behöver

  • 2 st apelsiner
  • 4 st kiwi
  • 200 g vindruvor kärnfria
  • 1 st granatäpple

Lag:

1 dl florsocker
0.5 dl vatten
0.5 st vaniljstång
5 st nejlika hela
5 cm färsk ingefära
2 st kanelstänger
2 st stjärnanis
2 st stjärnanis

Gör så här

1
Skala och skär hinnfria klyftor av apelsinerna och lägg dem i en skål. Skala och skär kiwin i stora bitar. Skölj och dela vindruvorna. Skär ett snitt i skalet på granatäpplet och bryt isär det. Ta ur de saftiga kärnorna. Blanda frukten i skålen.

2
Koka en lag av florsocker, vatten, snittad vaniljstång, nejlikor, skivad ingefära, kanel och stjärnanis. Låt lagen sjuda i 5 minuter och sedan kallna i kallt vattenbad. Häll lagen över frukten.