Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl kall mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • vetemjöl ca 4 dl special
  • vetemjöl ca 4 dl

Pensling:

1 st ägg

Garnera med:

sesamfrön

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt 1 dl av mjölken och rör ut jästen i den. Tillsätt resten av mjölken, socker, salt, ägg, vetemjöl special och nästan allt vetemjöl, och arbeta degen smidig. Täck över bunken och låt stå i kylen till nästa dag.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Rulla ut degen till en längd och dela den i 12–15 bitar, beroende på hur stora bullar du vill ha.

3
Rulla runda bullar och ställ dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk i ca 25 minuter. Snitta ett kryss på bullarna med en vass kniv eller ett rakblad. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

4
Grädda bullarna mitt i ugnen tills de får fin färg, ca 12 minuter. Låt bullarna svalna på brödgaller.