Du behöver

  • 2.5 st gelatinblad
  • 2 st päron
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 st äggvitor
  • 1 st kesella 1% fett
  • 1.5 tsk ingefära riven
  • 1 msk rörsocker strö

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

2
Dela päronen och skär dem i bitar. Koka päronen, i lite vatten och pressad citronsaft, på svag värme i 2–3 minuter. Inget socker behövs.

3
Vispa vitorna till ett fast skum och blanda dem med kesella, ingefära och socker.

4
Smält gelatinet på svag värme i 1/2 msk vatten och passa noga. Tillsätt gelatinet till äggvitorna. Häll smeten i en liten kransform eller fördela i 4 portionsglas. Låt stå i kylen ett par timmar. Servera ingefärskransen med päronbitarna till.