Du behöver
- 2.5 st gelatinblad
- 2 st päron
- 2 msk pressad citronsaft
- 2 st äggvitor
- 1 st kesella 1% fett
- 1.5 tsk ingefära riven
- 1 msk rörsocker strö
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2
Dela päronen och skär dem i bitar. Koka päronen, i lite vatten och pressad citronsaft, på svag värme i 2–3 minuter. Inget socker behövs.
3
Vispa vitorna till ett fast skum och blanda dem med kesella, ingefära och socker.
4
Smält gelatinet på svag värme i 1/2 msk vatten och passa noga. Tillsätt gelatinet till äggvitorna. Häll smeten i en liten kransform eller fördela i 4 portionsglas. Låt stå i kylen ett par timmar. Servera ingefärskransen med päronbitarna till.