Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk grillkrydda

Dressing:

2 msk olivolja
2 msk sweet chilisås
0.5 tsk salt
0.5 dl persilja, basilika hackad
1 msk klippt gräslök
1 st vitlöksklyfta
1 st citron rivet skal
0.5 st citron pressad saft

Servera med:

potatis- och rotsaksgratäng se recept

Ugn: 175°

Gör så här

1
Gnid in filéerna med grillkrydda och lägg dem i en ugnsfastform. Stick in en stektermometer i tjockaste delen av filén och tillaga i ugnen tills in-nertemperaturen är 75°. Låt köttet vila i 10 minuter. Skiva köttet och lägg upp på ett stort fat.

2
Dressing: Blanda olja, sweet chilisås, salt, örter, hackad vitlök, citron-skal och citronsaft. Skeda dressingen en över kycklingen och servera med potatis- och rotsaksgratäng.