6 portioner

Du behöver

  • 6 gelatinblad
  • 2 st ägg delade i gulor och vitor
  • 5 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st apelsiner rivet skal samt pressad saft från 1 apelsin

Garnera med:

vispgrädde
apelsinklyftor, vindruvor, physalis

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggulor och socker vitt i en skål.
2
Vispa grädden i en annan skål. Diska visparna väl och vispa äggvitorna till hårt skum.
3
Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med apelsinsaften i en kastrull. Rör ner i äggulesmeten tillsammans med apelsinskalet.
4
Blanda i grädden och till sist äggvitorna. Häll smeten i en form och låt stå kallt i 4 timmar. Lossa runt kanten och stjälp upp. Garnera med frukt och grädde.