6 portioner
Du behöver
- 6 gelatinblad
- 2 st ägg delade i gulor och vitor
- 5 msk strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 2 st apelsiner rivet skal samt pressad saft från 1 apelsin
Garnera med:
vispgrädde
apelsinklyftor, vindruvor, physalis
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggulor och socker vitt i en skål.
2
Vispa grädden i en annan skål. Diska visparna väl och vispa äggvitorna till hårt skum.
3
Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med apelsinsaften i en kastrull. Rör ner i äggulesmeten tillsammans med apelsinskalet.
4
Blanda i grädden och till sist äggvitorna. Häll smeten i en form och låt stå kallt i 4 timmar. Lossa runt kanten och stjälp upp. Garnera med frukt och grädde.