Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 1.5 dl socker
- 1 st citron rivet skal
- 3 st ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk pressad citronsaft
- 2 msk mjölk
Glasyr:
2 msk äggvita
4 dl florsocker
2 msk pressad citron
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa rumsvarmt smör och socker smidigt. Rör i citronskal och vispa i äggen ett i taget.
2
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smörblandningen tillsammans med citronsaft och mjölk. Häll smeten i en smord form, gärna bröad med mannagryn.
3
Grädda i nedre delen av ugnen i 30–35 minuter. Låt svalna och stjälp upp kakan. Vispa ihop glasyren och bred över kakan.