Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 0.75 dl socker
  • 1 st äggula
  • 3 dl vetemjöl

Kräm:

50 g smör eller margarin
2 dl florsocker
1 st äggula
2 tsk vaniljsocker

Garnera med:

25 g mörk choklad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka samman smör, socker, äggula och mjöl till en smulig massa och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt i 45 minuter.

2
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en tunn platta och ta ut rundlar som är 5 cm i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 6–7 minuter. Låt svalna.

3
Kräm: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, äggula och vaniljsocker. Lägg ihop kakorna med kräm mellan.

4
Smält chokladen över vattenbad och pensla halva kakan med choklad. Förvara i kyl eller frys.