Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 0.75 dl socker
- 1 st äggula
- 3 dl vetemjöl
Kräm:
50 g smör eller margarin
2 dl florsocker
1 st äggula
2 tsk vaniljsocker
Garnera med:
25 g mörk choklad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Hacka samman smör, socker, äggula och mjöl till en smulig massa och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt i 45 minuter.
2
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en tunn platta och ta ut rundlar som är 5 cm i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 6–7 minuter. Låt svalna.
3
Kräm: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, äggula och vaniljsocker. Lägg ihop kakorna med kräm mellan.
4
Smält chokladen över vattenbad och pensla halva kakan med choklad. Förvara i kyl eller frys.