Du behöver

Pajdeg:

2.5 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vermouth vit, eller vatten

Fyllning:

100 g salami
1 dl tomater finkrossade
0.5 dl grädde
3 st ägg
1 msk basilika hackad
salt, svartpeppar
2 dl parmesanost riven

Garnera med:

4 st tomater gula
4 st tomater röda
0.5 dl pinjenötter rostade
basilika

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lägg mjöl och bitar av smör i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vermouth och kör tills det bildas en degboll.

2
Tryck ut degen i en avlång pajform med löstagbar kant. Plasta och låt stå i kylen 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, 8–10 minuter.

3
Strimla salamin. Vispa samman tomater, grädde, ägg, basilika, salt, peppar och parmesan. Häll blandningen i pajskalet och strö över salamistrimlorna. Grädda pajen i mitten av ugnen, 20–25 minuter tills den stan-nat och fått fin färg.

4
Toppa pajen med klyftade tomater, pinjenötter och basilikablad.