Du behöver
- 1 st fänkål
- 1 st rättika dm
- 10 skiva bresaola
- 2 msk pressad citronsaft
- 2 msk olivolja
- 2 msk basilika färsk grovhackad
- salt svartpeppar
- 70 g rucolasallad
- 2 dl parmesanost hyvlad
- 2 dl pinjenötter rostade
Gör så här
1
Ansa fänkålen och hyvla den tunt på mandolin. Skala rättikan och strimla den nålfint. Låt fänkål och rättika ligga i en skål med kallt vatten i kylen.
2
Fördela bresaolan på assietter. Droppa över hälften av citronsaften. Blanda olivolja och basilika. Skeda hälften över köttet. Salta och peppra.
3
Låt fänkålen och rättikan rinna av. Skölj och slunga rucolasalladen torr. Blanda och lägg över köttet. Ringla över resten av citronsaften och basilikaoljan. Strö över parmesan och rostade pinjenötter.