Du behöver

  • 1 st fänkål
  • 1 st rättika dm
  • 10 skiva bresaola
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk basilika färsk grovhackad
  • salt svartpeppar
  • 70 g rucolasallad
  • 2 dl parmesanost hyvlad
  • 2 dl pinjenötter rostade

Gör så här

1
Ansa fänkålen och hyvla den tunt på mandolin. Skala rättikan och strimla den nålfint. Låt fänkål och rättika ligga i en skål med kallt vatten i kylen.

2
Fördela bresaolan på assietter. Droppa över hälften av citronsaften. Blanda olivolja och basilika. Skeda hälften över köttet. Salta och peppra.

3
Låt fänkålen och rättikan rinna av. Skölj och slunga rucolasalladen torr. Blanda och lägg över köttet. Ringla över resten av citronsaften och basilikaoljan. Strö över parmesan och rostade pinjenötter.