Du behöver

  • 200 g kornmokex
  • 125 g smör
  • 400 g brieost
  • 2 dl kesella 10%
  • 2 msk flytande honung
  • 3 st gelatinblad
  • 0.5 dl vitt vin

Garnera med:

jordgubbar
valnötter
vinbär

Ugn: 175º

Gör så här

1
Krossa kexen i matberedaren. Smält smöret och rör i. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

2
Grädda i 10 minuter. Låt kallna. Skär bort den vita kanten på osten. Skär osten i bitar och mixa med 1/2 dl av kesellan. Blanda ner honungen och resten av kesellan.

3
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm vinet och ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i vinet.

4
Rör ner gelatinblandningen i ostsmeten. Häll den i formen och låt stå kallt i 3 timmar. Garnera med jordgubbar, valnötter och vinbär.