Du behöver
- 200 g kornmokex
- 125 g smör
- 400 g brieost
- 2 dl kesella 10%
- 2 msk flytande honung
- 3 st gelatinblad
- 0.5 dl vitt vin
Garnera med:
jordgubbar
valnötter
vinbär
Ugn: 175º
Gör så här
1
Krossa kexen i matberedaren. Smält smöret och rör i. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
2
Grädda i 10 minuter. Låt kallna. Skär bort den vita kanten på osten. Skär osten i bitar och mixa med 1/2 dl av kesellan. Blanda ner honungen och resten av kesellan.
3
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm vinet och ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i vinet.
4
Rör ner gelatinblandningen i ostsmeten. Häll den i formen och låt stå kallt i 3 timmar. Garnera med jordgubbar, valnötter och vinbär.