Du behöver
- 5 dl vetemjöl fullkorn
- 0.5 tsk salt
- 1.5 msk olja
- 12.5 g jäst 1
- 2 dl vatten 37
Fyllning:
1 dl chilisås
150 g fetaost
0.5 st burk kronärtskockshjärtan
4 st champinjoner
20 st svarta oliver
pizzakrydda
1 st vitkål klyfta
0.5 st röd paprika
rucolasallad
Ugn: 250º
Gör så här
1
Blanda mjöl med salt, olja, smulad jäst och vatten i en bunke. Arbeta ihop till en deg med elvispens degkrokar tills den släpper bunkens kant. Täck över med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek.
2
Dela degen i 2 delar och kavla ut till runda pizzabottnar. Lägg på bak-plåtspapper. Bred chilisås över pizzorna, ca 1 cm innanför kanten.
3
Fyll på med bitar av fetaost, delade kronärtskockshjärtan, skivade champinjoner och oliver.
4
Grädda pizzorna på en plåt i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Toppa med pizzakrydda, hyvlad vitkål, skivad paprika och rucolasallad.
Låt gärna degen jäsa i kylen över natten.