Du behöver

  • 20 st Aluminumformar engångs
  • 200 g smör eller margarin
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker

Fyllning:

3 dl vinbär röda
100 g sötmandel
1 dl socker
2 krm bakpulver
50 g smör eller margarin
1 st ägg

Glasyr:

3 dl florsocker
1.5 msk vatten
vinbär

Ugn: 175°

Gör så här

1
Finfördela smöret i mjöl och socker och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.

2
Kavla ut degen och ta ut rundlar som är något större än aluminiumformarna. Lägg rundlarna i formarna och tryck till.

3
Fyllning: Fördela vinbären i formarna. Mal mandeln. Rör ihop mandel, socker, bakpulver, rumsvarmt smör och ägg till en smet och fördela i for-marna. Grädda i 20–25 minuter. Låt svalna.

4
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna. Garnera med vinbär.