Du behöver
- 20 st Aluminumformar engångs
- 200 g smör eller margarin
- 4.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl socker
Fyllning:
3 dl vinbär röda
100 g sötmandel
1 dl socker
2 krm bakpulver
50 g smör eller margarin
1 st ägg
Glasyr:
3 dl florsocker
1.5 msk vatten
vinbär
Ugn: 175°
Gör så här
1
Finfördela smöret i mjöl och socker och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.
2
Kavla ut degen och ta ut rundlar som är något större än aluminiumformarna. Lägg rundlarna i formarna och tryck till.
3
Fyllning: Fördela vinbären i formarna. Mal mandeln. Rör ihop mandel, socker, bakpulver, rumsvarmt smör och ägg till en smet och fördela i for-marna. Grädda i 20–25 minuter. Låt svalna.
4
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna. Garnera med vinbär.