Du behöver
- 500 g pasta gärna stora pastaskruvar
- 4 st paprika orange
- 0.5 dl crème fraîche
- 0.5 st röd chilifrukt
- salt och peppar
- 20 st marinerade soltorkade tomater
- 200 g minitomater röda
- 2 dl svarta oliver
- 75 g rucolasallad
- 0.5 dl parmesanost flagad
Gör så här
1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
2
Dela, kärna ur och rosta paprikorna på grillen eller högt under grillelementet i ugnen tills skalet blir svart. Låt dem svalna något och dra bort skalet. Skär paprikan i bitar och lägg i skålen till matberedaren och mixa med crème fraiche och chili. Salta och peppra. Blanda såsen med pastan i en stor skål. Så långt kan du förbereda.
3
Strimla de soltorkade tomaterna. Skölj tomaterna och låt oliverna rinna av. Blanda med pastan och vänd till sist ner sköljd och slungad rucolasallad och flagad parmesanost. Förvara svalt.