Pastasallad med paprika, rucola och oliver

Du behöver 500 g pasta gärna stora pastaskruvar 4 st paprika orange 0.5 dl crème fraîche 0.5 st röd chilifrukt salt och peppar 20 st...

Du behöver

  • 500 g pasta gärna stora pastaskruvar
  • 4 st paprika orange
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • salt och peppar
  • 20 st marinerade soltorkade tomater
  • 200 g minitomater röda
  • 2 dl svarta oliver
  • 75 g rucolasallad
  • 0.5 dl parmesanost flagad

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.

2
Dela, kärna ur och rosta paprikorna på grillen eller högt under grillelementet i ugnen tills skalet blir svart. Låt dem svalna något och dra bort skalet. Skär paprikan i bitar och lägg i skålen till matberedaren och mixa med crème fraiche och chili. Salta och peppra. Blanda såsen med pastan i en stor skål. Så långt kan du förbereda.

3
Strimla de soltorkade tomaterna. Skölj tomaterna och låt oliverna rinna av. Blanda med pastan och vänd till sist ner sköljd och slungad rucolasallad och flagad parmesanost. Förvara svalt.

Scroll to Top