Du behöver
- 200 g mandelmassa
 - 100 g smör eller margarin
 - 2 st ägg
 - 1 msk potatismjöl
 - 2 msk kakao
 - 11 st jordgubbar
 
Flädermousse:
                                                              4 st gelatinblad
                                                              1.5 dl flädersaft                       konc
                                                              4 dl vispgrädde
                                                              2 st ägg 
Garnering:
jordgubbar
Ugn: 175º
8-10 bitar
Gör så här
1
                Riv mandelmassan och rör ihop med smöret till en smidig smet. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
            
2
                Sikta i potatismjöl och kakao, och blanda till en smet. Bred ut i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 20 minuter och låt sedan kallna.
            
3
                Skiva jordgubbarna och ställ dem mot kanten runt formen.
            
4
                Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm hälften av saften. Ta upp gelatinet och smält i den varma saften. Häll i resten av saften och låt svalna.
            
5
                Vispa grädden hårt. Dela äggen i gulor och vitor, och rör ner gulorna i grädden. Rör försiktigt ner saften i grädden.
            
6
                Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner. Häll moussen i formen och låt stå kallt i 4 timmar. Lossa och ta bort kanten och garnera tårtan med jordgubbar.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






