Du behöver

  • 3 dl majsstärkelse maizena
  • 1.5 dl polenta majsgryn
  • 1.5 msk rörsocker strö
  • 3 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 dl flytande fett margarin, olja eller smör-
  • 1.5 msk rörsocker strö

Äppelmos:

äppelmos 3 äpplen
1 tsk kardemummakärnor eller 1 msk grovt riven ingefära

Ugn: 250º

Gör så här

1
Äppelmos: Skär äpplena i bitar och koka dem mjuka i 1 dl vatten. Mosa bitarna med gaffel eller potatisstöt. Stöt kardemumman alt riv ingefäran och rör ned i moset som smaksättning.

2
Mät upp de torra ingredienserna och tillsätt mjölk, ägg och fett under omrörning. Låt smeten svälla i ca 30 minuter.

3
Grädda pannkakor på båda sidor till lagom färg. Rör om i smeten mellan varje lagg och beräkna 3/4 dl smet till varje pannkaka.

4
Lägg en klick mos på varje pannkaka, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Vid servering strö över socker och låt stå i ugnen i ca 5 minuter.


Kommentar:
Utesluter du sockret i smeten kan pannkakorna fyllas med olika stuvningar som till exempel svampstuvning.