Du behöver
- 3 dl majsstärkelse maizena
- 1.5 dl polenta majsgryn
- 1.5 msk rörsocker strö
- 3 dl mjölk
- 3 st ägg
- 1 dl flytande fett margarin, olja eller smör-
- 1.5 msk rörsocker strö
Äppelmos:
äppelmos 3 äpplen
1 tsk kardemummakärnor eller 1 msk grovt riven ingefära
Ugn: 250º
Gör så här
1
Äppelmos: Skär äpplena i bitar och koka dem mjuka i 1 dl vatten. Mosa bitarna med gaffel eller potatisstöt. Stöt kardemumman alt riv ingefäran och rör ned i moset som smaksättning.
2
Mät upp de torra ingredienserna och tillsätt mjölk, ägg och fett under omrörning. Låt smeten svälla i ca 30 minuter.
3
Grädda pannkakor på båda sidor till lagom färg. Rör om i smeten mellan varje lagg och beräkna 3/4 dl smet till varje pannkaka.
4
Lägg en klick mos på varje pannkaka, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Vid servering strö över socker och låt stå i ugnen i ca 5 minuter.
Utesluter du sockret i smeten kan pannkakorna fyllas med olika stuvningar som till exempel svampstuvning.