Du behöver
- 3 dl majsstärkelse maizena
 - 1.5 dl polenta majsgryn
 - 1.5 msk rörsocker strö
 - 3 dl mjölk
 - 3 st ägg
 - 1 dl flytande fett margarin, olja eller smör-
 - 1.5 msk rörsocker strö
 
Äppelmos:
                                                                äppelmos                       3 äpplen
                                                              1 tsk kardemummakärnor                       eller 1 msk grovt riven ingefära
Ugn: 250º
Gör så här
1
                Äppelmos: Skär äpplena i bitar och koka dem mjuka i 1 dl vatten. Mosa bitarna med gaffel eller potatisstöt. Stöt kardemumman alt riv ingefäran och rör ned i moset som smaksättning.
            
2
                Mät upp de torra ingredienserna och tillsätt mjölk, ägg och fett under omrörning. Låt smeten svälla i ca 30 minuter.
            
3
                Grädda pannkakor på båda sidor till lagom färg. Rör om i smeten mellan varje lagg och beräkna 3/4 dl smet till varje pannkaka.
            
4
                Lägg en klick mos på varje pannkaka, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Vid servering strö över socker och låt stå i ugnen i ca 5 minuter.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Utesluter du sockret i smeten kan pannkakorna fyllas med olika stuvningar som till exempel svampstuvning.