Du behöver

  • 500 g blomkål
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk garam masala indisk kryddblandning
  • 4 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk redning maizena
  • salt och peppar

Servera med:

250 g edamamebönor finns i frysdisken
bröd grovt med philadelphiaost och persilja

Gör så här

1
Ansa blomkålen och dela den i buketter. Skala och skiva löken. Fräs blomkål, lök, curry, garam masala i en gryta med olja under omrörning. Tillsätt vatten, fond och koka i ca 3 minuter.

2
Ta upp några blomkålsbuketter och spara till garnering. Mixa soppan. Tillsätt grädde och ljus redning och låt koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera med hela blomkålsbuketter, kokta spritade edamamebönor tillagande enligt anvisningarna på förpackningen och grovt bröd med philadelphiaost och hackad persilja.