Du behöver
- 500 g blomkål
- 1 st schalottenlök
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk curry
- 0.5 tsk garam masala indisk kryddblandning
- 4 dl vatten
- 2 msk grönsaksfond
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 msk redning maizena
- salt och peppar
Servera med:
250 g edamamebönor finns i frysdisken
bröd grovt med philadelphiaost och persilja
Gör så här
1
Ansa blomkålen och dela den i buketter. Skala och skiva löken. Fräs blomkål, lök, curry, garam masala i en gryta med olja under omrörning. Tillsätt vatten, fond och koka i ca 3 minuter.
2
Ta upp några blomkålsbuketter och spara till garnering. Mixa soppan. Tillsätt grädde och ljus redning och låt koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera med hela blomkålsbuketter, kokta spritade edamamebönor tillagande enligt anvisningarna på förpackningen och grovt bröd med philadelphiaost och hackad persilja.