Du behöver
- 1 st potatis
- 1 st palsternacka
- 1 st persiljerot
- 1 st morot
- 0.5 st kålrot
- 1 st selleri stjälk
- 1 st purjolök dm
- 6 dl vatten
- 2 msk grönsaksfond
- salt och peppar
- 1 msk hackad persilja
Våffelsmörgås:
2 tsk matfett
4 skiva lantbröd
4 skiva cheddarost
Gör så här
1
Skala och tärna rotfrukterna. Skiva sellerin och purjolöken. Koka upp vattnet och fond i en gryta. Tillsätt rotfrukterna och koka dem mjuka, ca 10 minuter. Låt selleri och purjolök koka med den sista minuten. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.
2
Våffelsmörgås: Bred matfett på bröden och lägg ihop dem två och två med ost emellan. Grädda i våffeljärn/smörgåsjärn tills de fått färg och osten smält. Dela dem i bitar.