Du behöver

  • 1 st potatis
  • 1 st palsternacka
  • 1 st persiljerot
  • 1 st morot
  • 0.5 st kålrot
  • 1 st selleri stjälk
  • 1 st purjolök dm
  • 6 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • salt och peppar
  • 1 msk hackad persilja

Våffelsmörgås:

2 tsk matfett
4 skiva lantbröd
4 skiva cheddarost

Gör så här

1
Skala och tärna rotfrukterna. Skiva sellerin och purjolöken. Koka upp vattnet och fond i en gryta. Tillsätt rotfrukterna och koka dem mjuka, ca 10 minuter. Låt selleri och purjolök koka med den sista minuten. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.

2
Våffelsmörgås: Bred matfett på bröden och lägg ihop dem två och två med ost emellan. Grädda i våffeljärn/smörgåsjärn tills de fått färg och osten smält. Dela dem i bitar.