Du behöver

  • 1 pkt filodeg 270 g
  • 50 g smält smör

Fyllning:

300 g kassler
1 st röd paprika
0.5 st purjolök
1 msk smör
250 g keso
5 st ägg
2 tsk Herbes de Provence kryddblandning
salt svartpeppar
2 dl riven ost gärna prästost

Servera med:

rucolasallad
minitomater

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rulla ut filodegen och dela den på mitten. Pensla varje ark med lite smör och lägg lager på lager omlott, även upp över kanten, i en rund bakform med löstagbar kant. Klipp av överhänget av filodeg.

2
Fyllning: Skär kasslern i centimeterstora tärningar. Kärna ur och tärna paprikan. Skiva purjolöken. Fräs kassler, paprika och purjolök i en stek-panna med smör tills löken är mjuk. Lägg över i en skål och låt svalna.

3
Tillsätt keso, uppvispade ägg, Herbes de Provence, salt och svartpeppar. Rör om och fördela i filodegsskalet. Strö över riven prästost. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt svalna. Öppna formen och lägg över pajen på serveringsfat. Servera med rucolasallad och tomater.