Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 dl polenta
  • 0.5 msk smör
  • 1 dl parmesanost riven
  • salt och peppar

Stekta grönsaker:

1 st röd paprika
0.5 st zucchini
6 st champinjoner
1 msk olja
50 g sugarsnaps
salt och peppar

Servera med:

2 st tomat
2 st salladslök

Gör så här

1
Koka upp vatten och fond i en kastrull. Rör ner polentan och koka på medelvärme tills polentan är krämig, ca 20 minuter. Rör i smör och parmesanost och smaka av med salt och peppar.

2
Stekta grönsaker: Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär zucchinin i bitar och skär svamparna i kvartar.

3
Fräs grönsaker och svamp i en stekpanna med olja. Rör i ansade sugarsnaps och krydda med salt och peppar.

4
Tärna tomaterna och strimla salladslöken. Servera till polentan och grönsakerna.