Du behöver
- 4 dl vatten
- 1 msk grönsaksfond
- 1 dl polenta
- 0.5 msk smör
- 1 dl parmesanost riven
- salt och peppar
Stekta grönsaker:
1 st röd paprika
0.5 st zucchini
6 st champinjoner
1 msk olja
50 g sugarsnaps
salt och peppar
Servera med:
2 st tomat
2 st salladslök
Gör så här
1
Koka upp vatten och fond i en kastrull. Rör ner polentan och koka på medelvärme tills polentan är krämig, ca 20 minuter. Rör i smör och parmesanost och smaka av med salt och peppar.
2
Stekta grönsaker: Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär zucchinin i bitar och skär svamparna i kvartar.
3
Fräs grönsaker och svamp i en stekpanna med olja. Rör i ansade sugarsnaps och krydda med salt och peppar.
4
Tärna tomaterna och strimla salladslöken. Servera till polentan och grönsakerna.