Du behöver
- 6 st potatis ca 500 g
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk örtsalt
Fyllning:
0.5 st gul lök
100 g champinjoner
2 tsk matfett
1 tsk worcestersås
Kokning:
2 l vatten
2 tsk salt
Servera med:
rårörda lingon
vitkålssallad
Gör så här
1
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen i en bunke och låt den svalna.
2
Tillsätt mjöl och örtsalt och arbeta ihop till en fast deg. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma till en rulle. Dela rullen i 6–8 bitar och rulla dem till bollar.
3
Fyllning: Skala och hacka löken fint. Ansa och hacka champinjonerna. Fräs lök och svamp i en stekpanna med matfett, tills löken är mjuk och vätskan från svampen kokat in. Smaksätt med worcestersås.
4
Gör en fördjupning i bollarna och lägg i en sked av fyllningen. Vik över deg så att kroppkakorna blir hela och rulla dem till bollar igen.
5
Koka upp vatten och salt i en gryta och sjud kroppkakorna tills de flyter upp plus 3 minuter. Ta upp dem med hålslev. Servera med rårörda lingon och vitkålssallad.