Du behöver

  • 4 st bakpotatis små

Räkfyllning:

75 g skalade räkor ca 200 g oskalad vikt
1 st avokado
2 tsk pressad citronsaft
2 tsk sweet chilisås
0.5 dl lätt crème fraiche
salt och peppar

Garnera med:

räkor
gräslök

Servera med:

grönsallad blandad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Borsta potatisarna i vatten och torka av dem. Picka små hål i skalet. Lägg potatisarna på ugnsgallret som är täckt med bakplåtspapper. Baka potatisarna mitt i ugnen i ca 30 minuter eller längre, beroende på storlek. Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp inkråmet.

2
Räkfyllning: Hacka räkorna, spara fyra till garnering. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet och lägg i en skål. Mosa köttet och blanda med citronsaft, sweet chilisås och lätt crème fraiche. Tillsätt räkorna och smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen i potatisarna och garnera med räkor och gräslöksstrån. Servera med en grönsallad till.