Du behöver

  • 100 g speck eller rökt lufttorkad skinka
  • 80 g salami
  • 70 g bresaola italienskt lufttorkat nötlår kryddat med salt och peppar
  • cornichons små inlagda gurkor
  • röd paprika
  • blekselleri

Potatissallad:

600 g potatis kokt, kall
2 msk majonnäs
0.5 dl gräddfil
2 msk purjolök finhackad
2 msk kapris
salt och peppar
färsk timjan

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Lägg upp charkuterierna på ett uppläggningsfat. Ställ en skål med cornichons på fatet. Skiva röd paprika och lägg bitar av selleri på fatet.

2
Potatissallad: Tärna den kokta kalla potatisen och blanda med majonnäs, gräddfil, finhackad purjolök och kapris. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp potatissalladen i en skål och garnera med timjan. Servera med bröd.