Du behöver

  • 2 st bakpotatis 2 medelstora eller 2 stora mjöliga potatisar

Fyllning:

300 g lammfärs
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk matfett
1 st tacosås 230 g
1 st majs 198 g
salt svartpeppar

Servera med:

matyoghurt
persilja
blandad sallad
1 st avokado

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skrubba potatisen i vatten och torka av dem. Stick hål i potatisarna med en provnål på ett par ställen och lägg dem på ett bakplåtspapper på ugnsgallret. Baka potatisen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Känn efter att de är mjuka med en provnål.

2
Fyllning: Fräs lammfärsen, hackad gul lök och vitlök i en stekpanna med matfett tills färsen är smulig. Tillsätt tacosås och majs med paprika och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Skär ett kryss i potatisen och kläm från sidorna så att potatisen öppnar sig. Fyll med lammfärssåsen och klicka på matyoghurt. Toppa med persilja. Servera en blandad sallad med avokado till.