Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

400 g nötfärs
1 st gul lök
100 g champinjoner
1 msk smör
1 dl rött vin
0.5 tsk kanel malen
0.5 tsk kardemumma malen
salt svartpeppar
10 st dadlar färska
150 g blåmögelost

Äggstanning:

3 st ägg
250 g mascarpone italiensk färskost
salt svartpeppar
1 dl mandel

Garnera med:

rucolasallad

Ugn: 225º

Det här behövs till en pajform som är ca 24 cm i diameter:

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka samman mjöl och smör i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en boll. Tryck ut degen i pajformen och låt stå i kylen i 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen, ca10 minuter.

2
Fyllning: Fräs färs, hackad lök och champinjoner i bitar i en stekpanna med smör. Tillsätt vinet och låt det koka in. Krydda med kanel och kardemumma och smaka av med salt och peppar. Kärna ur dadlarna, skär dem i bitar och blanda ner dem i färsen. Bred ut fyllningen i formen. Dela osten i bitar och fördela överst.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, mascarponeost, lite salt och peppar och häll över fyllningen. Lyft med en gaffel lite här och där i fyllningen, så att äggstan-ningen rinner ner. Skålla mandeln och fördela ovanpå fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Vid servering garnera med rucolasallad.