Du behöver

  • 1 kg rödkål
  • 1 st rödlök
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk nejlika mald
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 dl glögg
  • 0.75 dl rödvinsvinäger
  • 2 st äpple röda
  • 2 st fikon färska
  • 0.5 dl russin
  • 3 msk honung
  • salt och peppar

Det här behövs till 10 port:

Gör så här

1
Strimla rödkål och lök och blanda med kanel, nejlika, ingefära, sambal oelek, glögg och vinäger i en stor gryta.

2
Lägg på lock och låt dra i rumstemperatur i 2 timmar. Koka upp och låt småkoka i 30 minuter.

3
Kärna ur och tärna äpplena och dela fikonen i mindre bitar. Tillsätt äpple, fikon, russin och honung till rödkålen och låt koka i 15 minuter.

4
Smaka av med salt och peppar. Smaken ska vara söt-syrlig så tillsätt eventuellt mer honung eller socker.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows