Du behöver
- 1 kg rödkål
- 1 st rödlök
- 1 tsk kanel
- 0.5 tsk nejlika mald
- 1 tsk ingefära
- 0.5 tsk sambal oelek
- 1 dl glögg
- 0.75 dl rödvinsvinäger
- 2 st äpple röda
- 2 st fikon färska
- 0.5 dl russin
- 3 msk honung
- salt och peppar
Det här behövs till 10 port:
Gör så här
1
Strimla rödkål och lök och blanda med kanel, nejlika, ingefära, sambal oelek, glögg och vinäger i en stor gryta.
2
Lägg på lock och låt dra i rumstemperatur i 2 timmar. Koka upp och låt småkoka i 30 minuter.
3
Kärna ur och tärna äpplena och dela fikonen i mindre bitar. Tillsätt äpple, fikon, russin och honung till rödkålen och låt koka i 15 minuter.
4
Smaka av med salt och peppar. Smaken ska vara söt-syrlig så tillsätt eventuellt mer honung eller socker.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows