Du behöver
- 75 g smör eller margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kesella mager
Fyllning:
200 g grönkål färsk
2 st rödlökar
1 msk smör eller margarin
1 dl valnötter grovt hackade
2 dl riven ost
3 st ägg
2.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Ugn: 225°
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
2
Kavla ut degen och lägg i en form som är 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 1 timme. Nagga pajskalet och förgrädda i 10 minuter.
3
Fyllning: Hacka grönkålen grovt och ta bort grova delar. Förväll grönkålen i kokande vatten och pressa ur vattnet.
4
Skala och skiva löken. Fräs löken i smör tillsammans med grönkål. Lägg lök och grönkål i pajskalet tillsammans med valnötterna. Strö över ost.
5
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll över. Grädda i ca 40 minuter.