Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella mager

Fyllning:

200 g grönkål färsk
2 st rödlökar
1 msk smör eller margarin
1 dl valnötter grovt hackade
2 dl riven ost
3 st ägg
2.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla ut degen och lägg i en form som är 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 1 timme. Nagga pajskalet och förgrädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Hacka grönkålen grovt och ta bort grova delar. Förväll grönkålen i kokande vatten och pressa ur vattnet.

4
Skala och skiva löken. Fräs löken i smör tillsammans med grönkål. Lägg lök och grönkål i pajskalet tillsammans med valnötterna. Strö över ost.

5
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll över. Grädda i ca 40 minuter.