Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl mjölk
2 st äggulor
1 msk socker
1.5 msk maizena majsstärkelse
1 msk vaniljsocker äkta
5 dl vispgrädde
1 dl hallonsylt

Garnering:

500 g marsipan eller ett färdigkavlat marsipanlock
marsipankycklingar
mörk choklad

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt och häll i smord och bröad form, 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt svalna.

2
Blanda mjölk, äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull och värm under vispning tills krämen tjocknar. Låt svalna och smaksätt med vaniljsocker. Blanda i vispad grädde.

3
Dela tårtbottnen i tre lager. Bred kräm på nedersta bottnen och lägg på nästa. Bred på hallonsylt och kräm och lägg på sista bottnen.

4
Bred på resten av krämen lite högre i mitten. Lägg på marsipanlocket och jämna till kanterna. Garnera med kycklingar och smält choklad.


Kommentar:
Förbered gärna tårtan dagen innan men lägg inte på marsipanlocket förrän på serveringsdagen. Det svettas och blir fuktigt i kylen.