Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 msk smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl
- 8 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 3 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 250 g broccoli
- 1 st röd paprika
- 200 g ädelost riven
- salt och peppar
- 150 g champinjoner gärna skogschampinjoner
Garnering:
ädelost riven
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den i smör. Strö över mjöl och späd med vatten. Tillsätt buljongtärningar, mjölk och grädde och koka upp.
2
Lägg i broccoli i bitar och strimlad paprika. Koka i 5 minuter.
3
Rör i ädelost och låt den smälta i soppan. Smaka av med salt och peppar. Skiva svampen och stek den i smör. Lägg svampen i soppan och toppa med lite riven ädelost.