Du behöver
- 250 g bladspenat fryst eller färsk
- 2 msk smör
- 0.5 tsk salt
- 2 krm strösocker
- 1 krm vitpeppar nymald
Äggstanning:
6 st ägg
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
Dekoration:
100 g löjrom
gräslök
Ugn: 175°
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Skölj spenaten eller tina den frysta. Fräs spenaten i smör tills den mjuknar. Smaksätt med salt, socker och vitpeppar.
2
Fördela spenaten på botten av sex kokottformar eller liknande ugnssäkra formar.
3
Vispa samman äggen. Värm grädde och mjölk i en kastrull till ca 50°. Rör ner gräddmjölken i äggvispet. Salta och peppra. Fördela äggstanningen i formarna. Rör om försiktigt med en gaffel.
4
Ställ formarna i en liten långpanna. Fyll på med kokande vatten till halva höjden av formarna. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda, ca 25 minuter tills timbalerna har stelnat.
5
Låt timbalerna svalna. Dekorera varje med en sked löjrom och fint skuren gräslök före serveringen.