Du behöver

  • 250 g bladspenat fryst eller färsk
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm strösocker
  • 1 krm vitpeppar nymald

Äggstanning:

6 st ägg
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Dekoration:

100 g löjrom
gräslök

Ugn: 175°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Skölj spenaten eller tina den frysta. Fräs spenaten i smör tills den mjuknar. Smaksätt med salt, socker och vitpeppar.

2
Fördela spenaten på botten av sex kokottformar eller liknande ugnssäkra formar.

3
Vispa samman äggen. Värm grädde och mjölk i en kastrull till ca 50°. Rör ner gräddmjölken i äggvispet. Salta och peppra. Fördela äggstanningen i formarna. Rör om försiktigt med en gaffel.

4
Ställ formarna i en liten långpanna. Fyll på med kokande vatten till halva höjden av formarna. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda, ca 25 minuter tills timbalerna har stelnat.

5
Låt timbalerna svalna. Dekorera varje med en sked löjrom och fint skuren gräslök före serveringen.