Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1.5 dl lagrad ost riven
100 g smör
3 msk vatten

Fyllning:

1 st purjolök skivad
1 tsk smör

Äggstanning:

3 st ägg medelstora
2 dl vispgrädde
1.5 msk skaldjursfond konc
salt svartpeppar
0.5 krm kajennpeppar

Till servering:

500 g räkor
2 msk chili sweet sauce
0.5 dl dill hackad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lägg mjölet i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt ost, smör och vatten och mixa till en degboll.

2
Rulla ut degen till en längd och dela i 6 bitar. Tryck ut degen i små pajformar, ca 10 cm i diameter. Täck formarna med plastfolie och låt stå i kylen i ca 30 minuter. Nagga bottnarna med en gaffel och förgrädda pajskalen mitt i ugnen i ca 5 minuter.

3
Fräs purjolöken blank i smör & rapsolja. Fyll pajskalen med purjolök.

4
Vispa samman ägg, grädde och hummer- eller skaldjurfondfond. Salta, peppra och krydda med kajennpeppar. Häll försiktigt äggstanningen över fyllningen. Grädda pajerna i nedre delen av ugnen, i ca 15 minuter.

5
Låt pajerna svalna något innan man tar ur dem ur formarna. Lägg upp dem på ett fat och strö över lite hackad dill.

6
Skala räkorna och blanda dem med sweet chili sauce och dill. Lägg räkblandningen i en skål och servera till pajerna.