Du behöver

  • 2 st fil t ex ekologisk torsk, ca 300 g
  • salt vitpeppar
  • 1 msk citron pressad saft
  • 0.5 dl lagrad ost riven

Gratängsås:

125 g champinjoner
2 tsk matfett
1 msk vetemjöl
2 dl lagalätt eller liknande

Potatismos:

300 g potatis mjölig sort
mjölk ca 1 dl
salt och peppar
muskotnöt

Till servering:

sallad

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta, peppra och pressa över citronsaft. Täck med folie och koka i ugnen i 5 minuter.

2
Fräs skivade champinjoner i en kastrull med matfett. Tillsätt mjöl och späd med lagalätt under omrörning. Sjud såsen under tiden fisken kokar i ugnen.

3
Skala, koka och pressa potatisen. Rör ner mjölk till en lagom tjock konsistens och smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt efter smak.

4
Häll fiskspadet i såsen och bred gratängsåsen över fisken. Strö över osten och klicka eller spritsa moset runt om fisken. Gratinera högt upp i ugnen i 5 minuter. Servera med en sallad.