Du behöver
- 6 dl grönsaksbuljong av tärning
- 1 st purjolök skivad
- 200 g soppgrönsaker frysta eller färska
- persilja hackad
Pudding:
1 dl risgrynsgröt rullpack
1 dl keso mini
1 st ägg
2 msk russin
1 krm kardemumma malen
Servera med:
hallon tinade
minifraiche
Ugn: 225°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Blanda risgrynsgröt, keso, ägg och russin i en bunke. Smaksätt med kardemumma.
2
Fördela i två smorda ugnssäkra portionsformar och grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna.
3
Koka grönsaksbuljongen i en gryta tillsammans med soppgrönsakerna, 5–10 minuter. Smaka av. Strö över persilja vid serveringen.
4
Servera ris- och kesopuddingen med hallon och blåbär och en klick minifraiche som dessert.