Du behöver

  • 6 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 1 st purjolök skivad
  • 200 g soppgrönsaker frysta eller färska
  • persilja hackad

Pudding:

1 dl risgrynsgröt rullpack
1 dl keso mini
1 st ägg
2 msk russin
1 krm kardemumma malen

Servera med:

hallon tinade
minifraiche

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda risgrynsgröt, keso, ägg och russin i en bunke. Smaksätt med kardemumma.

2
Fördela i två smorda ugnssäkra portionsformar och grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna.

3
Koka grönsaksbuljongen i en gryta tillsammans med soppgrönsakerna, 5–10 minuter. Smaka av. Strö över persilja vid serveringen.

4
Servera ris- och kesopuddingen med hallon och blåbär och en klick minifraiche som dessert.