Du behöver

  • 75 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 st banan
  • 100 g jordnötter rostade
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat

Dekoration:

kakao
florsocker
jordnötter rostade naturella

Ugn: 175°

Det här behövs till en rund form, ca 24 cm i diameter:

Gör så här

1
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna.

2
Blanda smöret med socker, mjölk, salt och vaniljsocker.

3
Dela äggen i gulor och vitor. Blanda ner gulorna i smörblandningen. Skala och mosa bananerna och blanda ner i smeten.

4
Blanda hackade jordnötter med vetemjöl och bikarbonat i en skål. Blanda ner i smeten.

5
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i kaksmeten. Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. 6. Låt kakan kallna på bakgaller. Sikta över kakao och florsocker, och strö över rostade jordnötter, vid serveringen.


Kommentar:
Rosta jordnötterna på en plåt i ugnen vid 200°, ca 15 minuter.