Du behöver
- 75 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 2 msk mjölk
- 1 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 2 st banan
- 100 g jordnötter rostade
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
Dekoration:
kakao
florsocker
jordnötter rostade naturella
Ugn: 175°
Det här behövs till en rund form, ca 24 cm i diameter:
Gör så här
1
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna.
2
Blanda smöret med socker, mjölk, salt och vaniljsocker.
3
Dela äggen i gulor och vitor. Blanda ner gulorna i smörblandningen. Skala och mosa bananerna och blanda ner i smeten.
4
Blanda hackade jordnötter med vetemjöl och bikarbonat i en skål. Blanda ner i smeten.
5
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i kaksmeten. Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. 6. Låt kakan kallna på bakgaller. Sikta över kakao och florsocker, och strö över rostade jordnötter, vid serveringen.
Rosta jordnötterna på en plåt i ugnen vid 200°, ca 15 minuter.