Du behöver

  • 400 g räkor skalad vikt
  • 1 tsk olja
  • 1 st äggula
  • 1 tsk kaffir limeblad smulade
  • 1 msk strösocker
  • 100 g haricots verts
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl olja

Grönsaker:

1 dl vatten
1 dl strösocker
1 msk vitvinsvinäger
0.5 st piri piri skivad, röd eller grön
1 tsk ingefära riven
150 g blomkål
6 st minimajs
2 st schalottenlökar
1 msk färsk koriander grovhackad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Börja med de picklade grönsakerna. Koka upp vatten, socker och vinäger i en kastrull tills sockret löst sig. Låt kallna i vattenbad.

2
Tillsätt piripiri, ingefära, blomkål i minibitar, fint skivad minimajs och tunt skivad schalottenlök. Rör om och tillsätt koriandern. Låt stå kallt till serveringen.

3
Mixa räkor, olja, äggula, kaffir lime-blad, socker, haricots verts och 2 msk ströbröd till en fast färs.

4
Fukta händerna och rulla små bollar av färsen som plattas till och vänds i ströbröd.

5
Stek dem i rikligt med olja och på medelvärme, på båda sidor tills de får fin färg, ca 3 minuter per sida. Låt dem rinna av på dubbelt hushållspapper. Servera räkkakorna med kokt jasminris och de picklade grönsakerna.