Du behöver
- 100 g grönkål
- 4 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 dl grädde
- 1 msk ljus sirap
- salt och peppar
- 8 st ägg
- 0.5 dl grädde
- 0.5 dl mjölk
- 200 g champinjoner
- 1 msk smör eller margarin
- 30 g grönkål
- 2 msk lingon frysta
Ugn: 175°
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Plocka grönkålen av de grova stjälkarna och koka den mjuk i vatten med buljongtärning. Låt rinna av ordentligt och hacka den.
2
Krama ur kålen och koka upp den tillsammans med grädden. Låt koka ihop och smaka av med sirap, salt och peppar.
3
Vispa upp äggen och vispa i grädde, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i en smord form, gärna med löstagbar kant, och grädda i 30 minuter.
4
Bred grönkålen ovanpå omeletten. Dela svampen i kvartar och stek i smör.
5
Krydda med salt och peppar.
6
Repa grönkålen, vänd ner i svampen och låt den mjukna en aning. Fördela svampen ovanpå omeletten och strö över lingon.