Du behöver

  • 100 g grönkål
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 msk ljus sirap
  • salt och peppar
  • 8 st ägg
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 30 g grönkål
  • 2 msk lingon frysta

Ugn: 175°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Plocka grönkålen av de grova stjälkarna och koka den mjuk i vatten med buljongtärning. Låt rinna av ordentligt och hacka den.

2
Krama ur kålen och koka upp den tillsammans med grädden. Låt koka ihop och smaka av med sirap, salt och peppar.

3
Vispa upp äggen och vispa i grädde, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i en smord form, gärna med löstagbar kant, och grädda i 30 minuter.

4
Bred grönkålen ovanpå omeletten. Dela svampen i kvartar och stek i smör.

5
Krydda med salt och peppar.

6
Repa grönkålen, vänd ner i svampen och låt den mjukna en aning. Fördela svampen ovanpå omeletten och strö över lingon.