Du behöver

  • 500 g saltsillfilé
  • 1 st rödlök skivad
  • 1 st morot skivad
  • dillkvistar

Lag:

1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
10 st kryddpepparkorn
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk dillfrö
2 st lagerblad

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Vattna ur sillfiléerna i rikligt med kallt vatten, ca 12 timmar. Låt filéerna rinna av.

2
Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Låt kallna i vattenbad.

3
Tillsätt kryddpeppar, senapsfrön, dillfrön och lagerblad till lagen.

4
Skär filéerna i sneda bitar och lägg ner i en glasburk. Varva med rödlök, morot och dillkvistar.

5
Slå över den kalla lagen. Sätt på locket och låt stå kallt i ett dygn.