Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st rödlök
1 msk smör eller margarin
250 g brysselkål
2 dl riven ost
2 st tomater
3 st ägg
2 dl crème fraîche
1 msk senap grovkornig
salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla ut och lägg i en pajform. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.

3
Skala, dela och skiva löken. Stek den mjuk i smör. Ansa brysselkålen, dela stora, och förväll i kokande vatten i 5 minuter. Låt rinna av.

4
Lägg löken i pajskalet och lägg på brysselkål och ost. Skiva tomaterna och lägg ovanpå.

5
Vispa ihop ägg, crème fraiche, senap, salt och peppar, och häll över. Grädda i ca 35 minuter.