Du behöver
- 2 st skinkschnitzel
- salt och peppar
- matfett
- 1 msk persilja finhackad
- 0.5 tsk chilipeppar finhackad
Bönor:
1 st schalottenlök skivad
1 st vitlöksklyfta hackad
0.5 dl mandel skållad och delad
matfett
150 g haricots verts
salt
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Torka av och rumstemperera köttet medan potatisen blir klar i ugnen och bönorna steks.
2
Fräs schalottenlök, vitlök och mandel i en stekpanna med matfett. Tillsätt haricots verts och fräs dem mjuka. Salta.
3
Salta och peppra köttet, och stek skivorna i en varm panna, ca 3 minuter per sida. Blanda persilja med chili och strö över.
Servera gärna ugnstekta potatisklyftor till skinkschnitzeln.
Skölj, skala och dela fast potatis i klyftor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över lite flytande matfett och krydda med flingsalt. Stek i mitten av ugnen vid 225°, ca 20 minuter, tills potatisen får färg och är mjuk.