Du behöver

  • 1 st gulaschsoppa
  • 200 g nötfärs
  • 2.5 st potatis fasta
  • 2.5 st morötter
  • 0.5 st squash
  • 1/2-1 st röd paprika
  • 1.5 msk matfett
  • salt svartpeppar, chilikrydda
  • vitlöksklyftor Ev. 1-2 pressade
  • 0.75 dl vatten eventuellt, för lösare konsistens

Komplettering till “chiligryta”, om det blivit rester över:

1 st majs liten burk
1/2-1 st bönor burk vita i tomatsås
chilikrydda svartpeppar

Servering:

ris gärna basmati

Det här behövs till 2-3 port

Gör så här

1
Skala potatisen och morötterna. Skölj squashen och paprikan. Skär allt i lagom stora “munsbitar”.

2
Koka potatis och morötter knappt färdiga, ca 5-8 min. Lägg i squash och paprika de sista 2-3 minuterna av koktiden.

3
Bryn samtidigt färsen i lite matfett, men smula inte sönder den för mycket.

4
Häll den färdiga soppan i en stor kastrull och värm tillsammans med potatis, morötter, squash, paprika och nötfärs.

5
Tillsätt 1/2-1 dl vatten vid behov för lösare konsistens. Smaka av med salt, nymald svartpeppar, chilikrydda och ev. pressad vitlök.

6
Låt soppan puttra på svag värme i ytterligare ca 5-10 min.
Servera med vitlöksbröd eller bara rostat bröd.

7
Om det blivit rester över:
Häll den kalla soppan i en traktörpanna och tillsätt majs och vita bönor i tomatsås. Krydda ev. med ytterligare chilikrydda och svartpeppar för starkare smak, typ chiligryta. Koka riset enl. anvisningen på förpackningen under tiden som grytan puttrar på svag värme.