Du behöver
- 1 kg grytbitar
- 3 msk smör eller margarin
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
- 5 dl vatten
- 2 msk soja
- 2 st köttbuljongtärningar
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st burk hela tomater
- 100 g kabanosskorv eller carambakorv
- 200 g champinjoner färska
- 1 dl svarta oliver
Redning:
1/2 dl vatten
2 msk mjöl
1 dl grädde
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Skär köttet i 2 cm stora bitar. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över i en gryta salt och peppra.
2
Häll över vatten och soja. Lägg ner köttbuljongtärningarna
och skala och hacka vitlöken och tillsätt den. Häll tomaterna i grytan. Låt grytan sjuda i 40 minuter.
och skala och hacka vitlöken och tillsätt den. Häll tomaterna i grytan. Låt grytan sjuda i 40 minuter.
3
Skär korven i bitar och stek champinjonerna i smör. Lägg ner korv, champinjoner och oliver i grytan. Gör en redning och rör ner i grytan. Låt sjuda i 5 minuter. Servera med pressad potatis eller kokt ris och en sallad tilll.