Du behöver

  • 1 kg grytbitar
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 5 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st burk hela tomater
  • 100 g kabanosskorv eller carambakorv
  • 200 g champinjoner färska
  • 1 dl svarta oliver

Redning:

1/2 dl vatten

2 msk mjöl
1 dl grädde

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Skär köttet i 2 cm stora bitar. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över i en gryta salt och peppra.

2
Häll över vatten och soja. Lägg ner köttbuljongtärningarna
och skala och hacka vitlöken och tillsätt den. Häll tomaterna i grytan. Låt grytan sjuda i 40 minuter.

3
Skär korven i bitar och stek champinjonerna i smör. Lägg ner korv, champinjoner och oliver i grytan. Gör en redning och rör ner i grytan. Låt sjuda i 5 minuter. Servera med pressad potatis eller kokt ris och en sallad tilll.